Waarheid over veiligheid

In onze praktijk komen we veel beweringen tegen die niet kloppen. Overheid, fabrikanten, lobbyisten, bedrijven roepen vaak dingen die niet kloppen en zelfs gelogen zijn. Soms per ongeluk geïnitieerd maar meestal bewust en uit eigen belang. Zo worden zakelijke klanten maar vooral burgers op het verkeerde been gezet. Het zijn vaak spelletjes die op hoog niveau gespeeld worden. Onderstaand vind u korte verhaaltjes over zulke zaken.   Scroll naar beneden en zoek een onderwerp uit! 

Zorgkluisjes zijn veilig ?

Nee, de meeste niet!  Ze zijn er wel maar deze zijn erg duur. De meest voorkomende MASTERLOCK kastjes heb ik zonder de code te weten binnen 2 min open zonder braak. Let dus op bij het aanschaffen van een dergelijk sleutelkluisje. In de meeste gevallen wordt door de zorgverlener u gedwongen een kastje aan te schaffen en omdat de gemiddelde burger geen idee heeft wordt dit het kastje wat op voorraad is tegen de laagste prijs. Duurste kastje kost 700,- euro en het goedkoopste 35,- euro.

Verlichting met bewegingsmelder!

Dit is veilig omdat als er iemand komt aanlopen de lamp aangaat en dan schrikt, wordt dan beweerd !!  Inbrekers laten zich niet afschrikken door dergelijke verlichting. Ze komen er pas vaak achter als de lamp aangaat. Nadeel van dergelijke verlichting is dat deze het ook doet als uzelf er doorheen loopt evenals , de postbode, de collectant, ieder keer maar weer. Er gaat geen alarmerende werking van uit als deze afgaat. Tevens wordt zo de indruk gewekt dat als deze lamp niet aan is er ook niets aan de hand is. Dit soort verlichting is dan ook af te raden en uw geld te investeren in continu verlichting die aan schakelt als het donker wordt en uitgaat als het weer licht wordt. Met een lamp met schemerschakelaar is de plek altijd verlicht waardoor het altijd opvalt als er iemand loopt. De kosten voor het laten branden van 1 veiligheidsarmatuur kost aan stroom 10,- euro per jaar.

"Klopsleutel"

Op deze manier zou het kinderlijk eenvoudig zijn om deuren te openen! Deze klopsleutel is door een fabrikant van cilinders in de media gebracht met als doel hun cilinders te verkopen omdat deze niet te kloppen zouden zijn. Diverse programa's op tv hebben daar aandacht aan besteed. De techniek die wordt beschreven bestaat al 20 jaar en was bij de slotenspecialisten al lang bekent. Om dit in de praktijk te kunnen gebruiken als dief moet je van ieder type slot wat er bestaat een speciaal geprepareerde sleutel hebben. Als je deze hebt moet je de techniek nog onder de knie krijgen omdat. Dan is het zo dat met de cilinder in de hand het altijd makkelijker gaat dan in de deur zelf. We komen in de praktijk dit nauwelijks tegen. Tevens is het voor een inbreker ook niet interessant  omdat je zoveel verschillend sleutels moet hebben. wordt je gepakt is het makkelijk te bewijzen dat je verkeerde bedoelingen hebt. Immers is een geprepareerde sleutel niet normaal is om te hebben. zeker niet als je een hele bos bij je hebt.

Background image
img img img img img img