De waarde van certificering en erkenning.

Wat is het nut van certificering of zaken doen met een gecertificeerd bedrijf als IWEPRO?

Het nut is dat je weet dat de bouwkundige beveiliging conform het Politie Keurmerk (PKVW) of relingen als BORG (hogere risico`s) voldoen aan vooropgestelde eisen, waar je een certificaat kan overleggen. Dit kan wat korting opleveren bij u verzekeraar maar de kosten wegen niet op tegen de baten als je daar van uit gaat. Klanten die gestuurd worden door de verzekeraars zijn vaak wel geneigd de korting te tot zich te nemen maar niet de investering voor een beveiligde woning of pand.


Certificering

Het gecertificeerd zijn heeft voordelen, zowel voor u als voor de verzekeraar. Voor u als klant en voor de verzekeraar als risicodrager geeft het zekerheid als u bent beveiligd conform de norm. Een ander belangrijk punt is dat u als klant weer te maken hebt het een bedrijf dat professioneel bezig is met beveiligen. Geen klussen bus, of ik ken wel iemand die er verstand van heeft of "Doe Het Zelf" zaken met een mannetje. IWEPRO werkt volgens een hoge standaard en conform bestaande normeringen als P.K.V.W. de N.B.R. of BORG. Dit geeft aan dat het bedrijf beschikt over een bepaalde kennis en dat het personeel voldoet aan een aantal criteria zoals een goede opleiding en deskundige advisering. Ook is een van de eisen dat IWEPRO goed is verzekerd voor schades, mocht er iets misgaan. Het bedrijf en het personeel zijn verplicht zich bij te scholen m.b.t. de laatste ontwikkelingen en nieuwste regelgeving. Onze personeelsleden zijn allen in het bezit van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) zodat u kunt rekenen op betrouwbaar personeel. Vaak is het bouwkundig niet mogelijk een raam of deur te beveiligen omdat er geen producten voor zijn of de kosten zo hoog zijn in relatie tot het risico op inbraak dat certificering niet mogelijk is. IWEPRO adviseerd altijd volledig conform de geldende eisen, we geven de voor en nadelen aan van de mogelijkheden te plaatse en maken samen met u een plan van aanpak. Dat betekend dat u kunt rekenen op een goed beveiligde woning, bedrijfspand of gebouw. 


Verzekeraars

Verzekeraars zijn de risicodragers en bepalen voor een groot deel hoe de beveiliging er uit komt te zien. Voor de verzekeraars is het belangrijk dat beveiligingsbedrijven gecertificeerd zijn, zodat ze er op kunnen vertrouwen dat de werkzaamheden worden uitgevoerd zoals het hoort.


CCV

Dit is de overkoepelende organisatie die een aantal regelingen beheerd, waaronder het Politiekeurmerk Veilig Wonen en Borg.


CB&V

Dit is een controlerende instantie waar IWEPRO bij aangesloten was tot 2020 toen deze organisatie moest stoppen.


Politiekeurmerk Veilig Wonen

Dit keurmerk is ontwikkeld voor woningen en bestaat uit twee delen: regels voor bestaande bouw en regels voor nieuwbouw.  De regels voor nieuwbouw zijn van toepassing voor aannemers en fabrikanten van ramen en deuren. Bij nieuwbouw worden ramen en deuren in zijn geheel getest en gecertificeerd. Bij bestaande bouw worden producten zoals sloten voorzien van een SKG teken en vervolgens gemonteerd. Na dat dit deskundig is gebeurt wordt het geheel getoetst. Indien een certificaat wordt overlegd bij de verzekeraars wordt korting gegeven op de inboedelpolis. IWEPRO is door ongenoegen m.b.t. werkwijze, kennis, hoge kosten, maar vooral gebrek aan meerwaarde gestopt in 2020.

Extra info: Advies: Politiekeurmerk Veilig Wonen


Borg

De Borgregeling is bedoeld voor hogere risico`s zoals bij bedrijven, instellingen, kantoren of wooncomplexen. Er zijn in totaal vier klasse waarin u kunt worden ingeschaald. Afhankelijk van de risico`s en waarde van de attractieve goederen wordt bepaald in welke risico klasse u terecht komt. De uit te voeren maatregelen worden steeds strenger hoe hoger het risico wordt.  De te treffen maatregelen is altijd een combinatie van verschillende beveiliging disciplines zoals bouwkundige,organisatorische, elektronische maatregelen. Ook glas afscherming, rolluiken en verlichting kunnen van toepassing zijn. IWEPRO is bij gebrek aan vraag gestopt met deze certificering in 2016. De kosten liepen op de vraag bleef achter en de regeling bleek onwerkbaar.

Extra info: Advies: Borg certificering


Background image
img img img img img img