Kluizen

Om aan te geven hoe sterk en geavanceerd een kluis is wordt er als aanduiding "waardeberging" gebruikt. Er wordt níet aangeduid hoe sterk en hoe dik de materialen zijn, maar wél welke waarde er in de kluis opgeborgen mag worden. Hierbij is het een verschil of er cash geld in wordt gelegd of waardevolle sieraden. Een kluis  dient goed verankerd te worden, zodat deze niet snel kan worden meegenomen. De verankering gebeurt meestal door middel van  chemische ankers, die voldoende diep in de betonnen ondergrond worden bevestigd. Kluizen zijn altijd braakwerend uitgevoerd maar sommige modellen hebben ook brand werende eigenschappen. Braakvertraging wordt gemeten in tijd. Bij sloten heeft een inbreker met inbrekerswerktuig minimaal drie, vijf of tien minuten lang werk bij het openen van de deur. Kluizen zijn op zichzelf sterker dus kan het uren duren voordat een kluis geopend is met het werktuig van een gelegenheidsdief. De vertraging die het oplevert kan dan ook het verschil maken bij een inbraak. In de praktijk kopen mensen vaak goedkope kluisjes, worden deze slecht ,  of zelfs helemaal niet bevestigd. Ook zijn er spullen van té veel waarde in opgeborgen, waarvoor de betreffende kluis eigenlijk niet ontworpen is. Het is van essentieel belang dat u zich goed laat adviseren. Verzekeraars keren niet uit als kluizen niet goed zijn verankerd.

Brandkasten

Brandkasten zijn met name bedoeld om uw goederen brandveilig op te bergen. Deze kasten zijn vaak met dikke wanden uitgevoerd en zijn ondanks de grootte niet altijd braakvertragend. Bij de keuze voor een kluis of brandkast moet je weten dat er twee soorten brandkasten zijn: gemaakt conform de brandvertragende norm, of daadwerkelijk brandvertragend, en als zodanig gekeurd en gecertificeerd. Let op de diverse normen aangaande brandvertraging. Heeft de kluis een goed klavierslot , wat is de staalsoort, de staaldikte, hoe zijn de lasconstructies, en zijn de sloten van een goede kwaliteit?

Data-kluis

 De betekenis van een datakluis wordt zeker onderschat. Veel bedrijven geven aan dat ze een goed back-upsysteem hebben en geen noodzaak zien in het gebruik van een datakluis,  en de daarbij behorende discipline van het beheren van datadragers. Het hebben van back-ups wil niet zeggen dat het terugzetten van software altijd goed gaat. Vaak worden alleen systeembestanden of bepaalde data overgezet, en worden zaken als instellingen en e-mails niet opgeslagen.  In de praktijk zien we dat bedrijven met een "total lost" door dataverlies of brand binnen één jaar failliet zijn. Onderschat deze maatregelen niet.

Extra info : http://geldenwaardeberging.nl/Documenten/VGW%20brochure%20def.pdf

Background image
img img img img img img