Opslag

Van klein tot groot, met elk hun eigen risico’s op diefstal. Kleine hallen of vaak ook verzamelgebouwen met units voor opslag. Gebruikers zijn o.a. webshops die uit de garage zijn gegroeid of bedrijfjes die de stap hebben gemaakt te investeren in ruimte.  Vaak hebben ze de financiële middelen niet en wordt beveiliging vaak letterlijk een sluitpost. “Eerst maar eens als bedrijf groeien voor dat we weer extra investeringen doen”, hoor je dan vaak. Maar door de tijd worden ze ingehaald  en dan gaat het fout. Voor opslag is het van belang om vast te stellen wat de waarde is van de opgeslagen goederen, hoe attractief zijn de goederen en hoe makkelijk is het om deze te ontvreemden. Zijn het computer onderdelen of tuinhuisjes die in opslag liggen, het maakt nog al wat uit. 

IWEPRO kijkt niet naar de totaal waarde maar wat interessant is voor de inbreker. Is een deel attractief met een procentueel hoge waarde, dan onderzoeken we of dit deel niet kan worden gecompartimenteerd in een kast of ruimte zodat er in een lagere beveiligingsklasse kan worden uitgevoerd. Bij bedrijven met personeel is vluchtwegtechniek  weer van belang, wat dan meteen een tegengesteld belang vertegenwoordigd. Bij het vluchten moet de deur juist snel openen kunnen en daar tegenover  staat het belang van het voorkomen van inbraak, waarbij juist een deur door bepaalde tijdsvertraging dicht moet blijven.

Bij grootte opslaghallen speelt ook toegankelijkheid een grote rol, personeel gaat in en uit, goederen worden gehaald en gebracht, klanten komen spullen ophalen etc. Veel diefstal van binnen- en van buitenuit, gebeurt niet in de nacht maar overdag. Ook is de juridische  barrière van belang, daarmee wordt bedoeld  wel dan niet een hekwerk om het pand en een toegangspoort waardoor inbraak wordt vertraagd.

Meer weten over de verschillende maatregelen klik op onderstaande onderwerpen

Hang- en sluitwerk

Alarmsysteem

Verlichting

Elektronische sloten

Camera's

Beglazing

Kluizen

Brandpreventie

Rolluiken en traliewerk

Hekwerk

Toegangscontrole

Compartimentering

Nooddeur/vluchtwegen