Rolluiken en traliewerk

Zuid Nederland en de grensstreek zijn behangen met rolluiken. Hele wijken zijn ‘afgesloten’ van de buitenwereld. Maar zijn deze rolluiken ook inbraakwerend? Nee dat niet, hoogstens vertragen zij enigszins,  maar dan moeten ze wel 24/7 dicht zijn. Als je ze hebt prima, maar als je in rolluiken wilt investeren, als zijne een beveiligingsmaatregel, is het af te raden en kunt u beter uw geld uitgeven aan andere inbraakwerende-maatregelen, zoals goede en goed gemonteerde sloten. 

Tralies of barrière-stangen zijn naast een adequate maatregel ook een optische beveiligingsmaatregel, daar er voorafgaand aan het inbreken moet worden bepaald wat de slagingskans is en dus kan een traliewerk de opties beperken. Wil je zo’n rekwerk in je keuken? Nee, maar wellicht is het wel een oplossing voor de garage, schuur of bovenlicht bij de achterdeur.

Zijn er inbraakwerende rolluiken? Jazeker, u moet dan denken aan rolluiken die je ziet in winkelcentra. Zijn ze dan ook per definitie log en lelijk? Nee, dat niet, er zijn ook acceptabel uitziende rolluiken te verkrijgen in ieder gewenste kleur.

Samen met u en onze  beveiligingsadviseur van IWEPRO Beveiligingstechniek worden alle opties uit het beveiligingsplan doorgenomen. Gelet op de technisch haalbaarheid alsmede budget en eisen wordt er gekeken wat voor u de beste oplossing zou zijn.  Met ruim 30 jaar montage ervaring en kennis van duizenden producten komen we er samen wel uit.