Woning corporaties & vrije sector huur

Naast het feit dat bewoners vaak geen invloed hebben op de wijze en het niveau van beveiliging voor hun situatie, is het zo dat van de woningbouwvereniging  slechts een minimaal beveiligingsniveau mag worden verwacht. Maar de praktijk is weerbarstig. Of je mag niks aanpassen of je moet het weer in de staat brengen zoals het was, als je gaat verhuizen.

Gelukkig zijn er ook een groot aantal woningbouwverenigingen die daar flexibel mee omgaan en dus de bewoner tegenmoet komen door een financiële bijdrage of als er maatregelen door de bewoner zijn uitgevoerd deze mogen blijven zitten, mocht de huurder gaan verhuizen. Vroeger waren het uitsluitend sociale huur woningen in hun portfolio, maar steeds vaker hebben ze nu complete woongebouwen in beheer, in de midden & hoog  segment.

Goed hang- en sluitwerk behoort tot de opstal en dus hoort het bij de verhuurder, zoals alles wat vast zit aan een gebouw, maar uw bezittingen en dus het risico is van u. Dit is altijd een patstelling, omdat de verhuurder aangeeft dat bezit (en dus risico op inbraak) bij de huurder hoort en de huurder aangeeft dat deugdelijk hang- en sluitwerk juist de verantwoordelijkheid/plicht van de verhuurder is. Het is wel raadzaam te onderzoeken of de verhuurder wellicht genegen is u tegenmoet te komen.

Meer weten over de verschillende maatregelen klik op onderstaande onderwerpen

Hang- en sluitwerk

Alarmsysteem

Verlichting

Elektronische sloten

Camera's

Beglazing

Kluizen

Brandpreventie

Rolluiken en traliewerk