Recreatie woning

Wat zijn de verschillen tussen een gewone woning en een recreatie woning? Twee verschillen als het om beveiligen gaat. Er zijn geen aparte regels, eisen en normen voor dit type woning en de materialen waar recreatie woningen van zijn gemaakt zijn anders. Dus officieel kunnen we niet veel en een dergelijk object al helemaal niet certificeren.
Is dit type woning dan niet te beveiligen? Maar natuurlijk wel, immers zijn ramen en of deuren veelal van dezelfde kwaliteit als bij standaard woningen. Dat de wanden van gevels vaak niet van steen zijn kan echter een probleem zijn, immers gedraagt steen zich anders dan multiplex wanden.

Moet daar aandacht aan worden besteed?  Jazeker braakvertraging  is immers ook van toepassing op wanden. Maar hoe vaak wordt er in de praktijk nu door wanden ingebroken? Aangezien dit zelden voorkomt is dit onderwerp omstreden. Daarnaast speelt ook mee dat recreatie woningen vaak ‘leeg’ staan, als het om een pand gaat waar men als eigenaar zélf gebruikt van maakt. ‘Halve parken staan ‘leeg’ en de anonimiteit is groot op zo’n park, je kunt vaak zo het park op en dus is het voor de crimineel interessant om daar eens te gaan kijken. Een alarmsysteem zou dan, naast het hang- en sluitwerk, een goede optie zijn.

Samen met u en onze  beveiligingsadviseur van IWEPRO Beveiligingstechniek worden alle opties uit het beveiligingsplan doorgenomen. Gelet op de technisch haalbaarheid alsmede budget en eisen wordt er gekeken wat voor u de beste oplossing zou zijn.  Met ruim 26 jaar ervaring en kennis van duizenden producten komen we er samen wel uit.

Meer weten over de verschillende maatregelen klik op onderstaande onderwerpen

Hang- en sluitwerk

Alarmsysteem

Verlichting

Kluizen

Brandpreventie