Belang van onderhoud

Particulieren gaan er van uit dat sloten het eeuwig doen zonder onderhoud en bedrijven vinden onderhoud aan hang- en sluitwerk niet echt belangrijk.  Zolang als alles het doet, prima toch. En dan heb je de particulieren die wél onderhoud plegen en bedrijven die periodiek onderhoud meenemen als aan andere systemen het jaarlijks onderhoud wordt uitgevoerd. Voordelen zijn in alle gevallen als men onderhoud pleegt storingen of aanstaande storingen zich openbaren, waardoor deze op tijd kunnen worden verholpen of problemen kunnen worden opgelost. Het is dan ook altijd aan te raden om onderhoud te laten uitvoeren door een specialist. U kunt een contract afsluiten met IWEPRO, zodat u zelf geen omkijken meer naar heeft en de monteur zich vanzelf bij u aanmelden.

Onderhoud aan hang- en sluitwerk en overige mechanische of elektromechanische producten voor ramen en deuren

vrijstaande woning

Woningen

Hang- en sluitwerk en alle overige mechanische systemen behoeven periodiek onderhoud. Sloten en cilinder spuit je in met uitsluitend sloten-spray. Daarnaast is het aan te raden sleutels met verdiept profiel schoon te maken met of slotenspray of terpentine om te voorkomen dat het vuil in de cilinder terecht komt. Daarnaast raden we u aan om,  indien er deuren of ramen zijn waarvan de sloten slecht of slechter sluiten,  direct actie te ondernemen en het euvel te laten verhelpen. Het is vaak een dure ingreep als sloten moeten worden vervangen terwijl het een kwestie is van onderhoud. 1 of 2 keer per jaar preventief onderhoud is vaak al voldoende.

Bedrijven

Hang- en sluitwerk en alle overige mechanische systemen behoeven periodiek onderhoud. Omdat ramen en deuren onder “de opstal” vallen en de panden niet altijd eigendom zijn, wordt er nauwelijks aandacht besteed aan onderhoud. “We bellen de eigenaar van het pand wel als we de slotenmaker nodig hebben”, hoor je dan. Onderhoud wordt dan ook vaak gezien als een terugkerende kostenpost en dus achterwegen gelaten. Ondernemers realiseren zich niet dat onderhoud uiteindelijk kosten besparend is omdat de levensduur van de hardware daarmee wordt verlengd. Iedereen gebruikt dagelijks de deuren van een bedrijfspand maar in de praktijk blijkt dat niemand zich verantwoordelijk voelt als deuren niet goed sluiten. Dit wordt niet doorgegeven aan de facilitair verantwoordelijke en  pas na verloop van tijd, als de deur écht niet meer sluit of onderdelen zijn afgebroken,  wordt de storing doorgegeven. Samen met IWEPRO worden de  voorwaarden van het onderhoud besproken evenals de frequentie.  We bieden u een onderhoudscontact aan en ontzorgen u zodat toegang altijd vlekkeloos verloopt.

fabrieken1
instellingen

Instellingen

Instellingen hebben vaak contracten met facilitaire dienstverleners of directe afspraken met toeleveranciers. De facilitaire medewerkers (in- of extern) geven storingen door aan het dienstverlenend  bedrijf zoals IWEPRO, waarna de storingen worden verholpen. Ook voor deze gebouwen geldt dat het  gehuurde panden zijn en dus vallen ramen en deuren onder “de opstal”. Verhuurders hebben niet altijd zin om zaken te laten vervangen, het kost hun immers geld. Wat dan betekent dat er vaak maar halve maatregelen worden genomen wat ook wel een “Bug-fix” wordt genoemd. Omdat elektromechanische producten, zoals elektrische sloten, kleefmagneten, deurautomaten, etc. in onder-aanneming door systeem-integrators worden uitgevoerd, wordt onderhoud van deze componenten niet meegenomen.  Dit komt omdat onze bedrijfstak als een aanvulling wordt gezien, een onderdeeltje en niet als een deel van het systemen. Samen met IWEPRO worden de  voorwaarde van het onderhoud besproken evenals de frequentie. 
We bieden u een onderhoudscontact aan en ontzorgen u zodat toegang altijd vlekkeloos verloopt.