Brandpreventie

Schade, de impact en nasleep bij brand is groot, groter dan bij vandalisme of inbraak. Wij mensen gaan er onbewust van uit dat het ons niet kan gebeuren, maar de cijfers vertellen een ander verhaal.

Belangrijke brandpreventie maatregelen zijn:
-Rookmelders (verplicht)
-Brandblussers
-Branddeken
-Koolmonoxide-melders

Daarnaast is het raadzaam het onderwerp: ‘brand en wat gaan we doen als het ons overkomt’ te bespreken met alle huisgenoten. De meeste ongelukken gebeuren door onwetendheid. Waar vluchten we  naar toe, wat nemen we mee, waar liggen de huissleutels, zijn er noodvoorzieningen en waar?

Een stappenplan is dan ook essentieel onderdeel van brandpreventie. Denk ook aan:
– Noodladder
– Zaklamp
– Telefoon

M.b.t. Rookdetectie kunt u kiezen voor rookmelders op batterijen, gekoppeld aan het lichtnet, standalone werkend of gekoppeld. U kunt ze ook aansluiten op een alarmsysteem waardoor de melding ook tot u komt als u niet thuis bent.

Samen met u en onze  beveiligingsadviseur van IWEPRO Beveiligingstechniek worden alle opties uit het beveiligingsplan doorgenomen. Gelet op de technisch haalbaarheid alsmede budget en eisen wordt er gekeken wat voor u de beste oplossing zou zijn.  Met ruim 26 jaar ervaring en kennis van duizenden producten komen we er samen wel uit.