Alarmsysteem

De juiste volgorde van beveiliging zou moeten zijn; organisatorische maatregelen, bouwkundige maatregelen en daarná pas elektronische maatregelen. Maar een alarm systeem dan ? Dat is een signaleringssysteem dat aangeeft dat de inbreker al binnen is. Wetende dat deze inbreker maar enkele minuten nodig heeft, kan men zich afvragen wat de toegevoegde waarde van zo’n signaleringssysteem is. Maar zijn er dan ook voordelen? Jazeker, het systeem bewaakt uw woning voor indringers, bent u dus veel en lang van huis, dan heeft het zeker een meerwaarde. Daarnaast zal de gemiddelde crimineel er voor kiezen snel weer te vertrekken en dus niet het hele huis doorzoeken. Tevens verhoogt het, net als goed hang- en sluitwerk,  uw veiligheidsgevoel.

Officieel en in de eisen van verzekeraars moet er een opvolging zijn via een PAC particuliere alarmcentrale.  De monitort het systeem en geeft calamiteiten door aan de sleutelhouders die ter plaatse kunnen gaan bij calamiteiten. Daarnaast kan men ook een manbewakingsdienst die u inhuurt en de opvolging voor hun rekening nemen. 

Daarnaast zijn een heel veel feel good systeempjes te koop die pretenderen het zelfde te doen als de professionele systemen. Ze zijn relatief goedkoop, plug and play, beperkt in hun kunnen en soms zelfs onveilig. Merken beloven van alles tot zelfs een versnelde politie verbinding terwijl deze niet bestaat. Om kosten te besparen melden ze door naar je eigen mobiele telefoon via een pushbericht.

Samen met u en onze  beveiligingsadviseur van IWEPRO Beveiligingstechniek worden alle opties uit het beveiligingsplan doorgenomen. Gelet op de technisch haalbaarheid alsmede budget en eisen wordt er gekeken wat voor u de beste oplossing zou zijn.  Met ruim 30 jaar montage ervaring en kennis van duizenden producten komen we er samen wel uit.